torsdag 4 februari 2010

Total avkoppling!

Äntligen är vi på plats i Blekinge! Väskorna är uppackade, jeansen utbytade mot träningsbyxor och från kaminen hörs ett svagt knastrande av brinnande ved - med andra ord - precis som det ska vara!
Med ens vi kom fram och satte nycklarna i dörren, infann sig den där efterlängtade, obeskrivligt härliga känslan av lugn och ro! Nu ska vi mysa och rå om varandra, passa på att "bara vara"!

Efter att ha diskuterat fram och tillbaka om huruvida vi skulle åka eller ej, bestämde vi oss i eftermiddags för att ge det en chans! (Wille är ju lite febrig) Skulle han bli sämre är det inte värre än att vi får packa in oss o bilen och återvända hem- tror dock att den underbara havsluften snarare hjälper än stjälper. ;)
På vägen upp körde vi först inom Löberöd för att lämna Truls.. Antonia (Jessicas systerdotter) har länge frågat om att få "låna" honom, och då vi ändå skulle hit och hade vägarna förbi, passade denna helgen perfekt! Dessutom slipper vi nu även dammsuga 4 gånger om dagen!! - Det kallar jag semester!
Efter att ha dumpat av hunden körde vi vidare mot Höör, där vi åt middag (sesamkyckling m. potatis gräddsås och tillbehör- smaskigt) och hämtade stugnycklarna. Zacharias passade även på att visa upp alla leksaker han packat med, bl.a. bondgårdens alla djur...detta gav morfar tillfället att demonstrera hur man mjölkar- kon visade sig dock vara en tjur!! ;) Oj så fel det kan bli!
Lisbeth överraskade med egenstickade benvärmare till killarna (stuggolv tenderar bli ganska kalla) och även jag och Jessie fick en present, nämligen en bok vid namn "Homofamiljer". Boken är skriven av en tjejduo (gifta) från Stockholm och är en guide för homosexuella som vill ha barn. I tolv reportage får man följa med olika gaypersoner och höra om just deras familjekonstellation. Här bjuds det bl.a. på berättelser om hur det är att växa upp med två mammor, om ett tjejpar som ljugit för att få adoptera och bögar som har barn sedan tidigare förhållande...
Jag börja läsa lite smått nu ikväll, och fångades direkt av de olika historierna. Det är fantastiskt att höra om hur olika familjer faktiskt kan se ut och bara uppbyggda, och hur man ändå får allt i vardagen att fungera.

Nej, nu har jag "bannemaj" gjort det igen- suttit uppe på övertid! Wille vaknar nog snart och vill ha välling, så för att orka med att koppla av och njuta imorgon är det nog säkrast att jag sover nu! ;)

Natti nuffsan!

2 kommentarer:

JoY sa...

Hej tjejer!

Fruarna J här (familjeliv...)

Fastnade visst i ett tidigare blogginlägg om att komma ut etc.. blev en novell från mig om det =O1

Ville bara tillägga det jag missade... att ni har ju två fantastiska killar! Så fina de är! Det vet ni ju redan men jag var bara tvungen att skriva det :)

Ha en superskön helg! ...det ska vi ha ; ) Helst får bebisen vår titta ut men det kan ju vara lite tid kvar (v 38 nu).

...Och tack för bloggandet! Vi Svenssonfamiljer med två mammor (blivande i vårt fall) finns!

Emelie sa...

Hej tjejer! (vet ju tyvärr inte era namn...)!
För det första: Tack för kommentarerna och era fina åsikter - mer sånt! ;) Roligt att ni hittat hit och läser då och då, har ju förövrigt ingen aning vem de återkommande besökarna är, så det är bara kul när de ger sig till känna ;)!
Blev glatt överaskad när jag såg att ni skrivit, då jag inte fått något svar på familjeliv - nu förstår jag varför. Är själv inte något större fan av den communityn och besöken sker alltmer sällan...
Nog om mig..
Hoppas allting är bra och att er efterlängtade lilla plutt är på väg, om den inte redan anlänt vill säga! ;) Hade varit supertrevligt med fortsatt kontakt, så hör gärna av er om ni vill när ni har tid och orkar...kunde kanske setts en dag framöver, när ni landat i småbarnslivet förstås ;)
All lycka till er och hoppas allting går enligt planerna!

Kram Emelie