tisdag 23 februari 2010

Husplaner!

En dröm är nära förverkligan....domen sätts på fredag....hoppas, hoppas, hoppas!!!

Jag pratar om att bygga hus, någonting jag och Jessica drömt om sen den dagen vi träffades..!

Förra veckan onsdag, efter att vi kommit hem från öppna förskolan, fick vi av ren händelse reda på att Älvsbyhus köpt upp 7 tomter i Svedala som nu låg ute till försäljning. Snabbt som attan ringde jag en säljarna som erbjöd oss att komma samma dag för visning och eventuell reservation. Sagt och gjort!
Tre timmar senare hade vi reserverat "platsen" som förhoppningsvis ska komma att bli vårt framtida hem - en närmare 1100 kvadratmeter stor tomt, placerad på bästa läge!
Vägen är dock lång dit, och mycket återstår, men jag kan inte låta bli att drömma, hoppas och önska! Tänk om...!? ;)

I måndags var vi åter och träffade säljaren för att välja hustyp, planlösning, inredning mm., dessutom gjorde vi en kalkyl att ha med till banken.
Och det är just det som är det avgörande - om vi blir beviljade bolånet eller ej...
Kalkylen såg väldigt lovande ut och tack vare Johan (min bonuspappa) har vi lyckats "banta ner" priset ytterligare nästan 400 000:-, detta för att han ställer upp och fixar allt ifrån garagebygge och putsning, till kakelsättning och målning! Tack!
Dock är ju ingenting säkert, banken bestämmer....håller iaf både tummar och tår för att det ska gå vägen...På fredag klockan 10.00 sätts domen...Fingers crossed!

2 kommentarer:

Sannen sa...

Stort lycka till!

martina sa...

Lycka till, hoppas det går vägen med huset. Min Sambo sätter sådana hus och det är så himla skönt att ha hus :D
Jag håller tummarna.
kramiz