måndag 11 januari 2010

Tänkvärt...

Usch, det var med en en stor klump i magen och våta kinder som jag stängde av Tv:n ikväll efter att ha sett "My sister´s keeper". Fruktansvärt gripande film! Redan efter tio minuter började tårarna rulla..Handlingen i kort:
Brian och Marge Fitzgerald har ställts inför denna fråga gång på gång. Vid två års ålder fick deras dotter Kate diagnosen leukemi. Hon förväntades inte överleva, men mot alla odds får Kate uppleva sin 16-årsdag. Att detta är möjligt beror helt och hållet på Anna, Kates yngre syster som är en perfekt medicinsk donator. Men tretton år gammal fattar Anna ett beslut som kommer att vända upp och ner på familjens liv; hon vill inte längre vara donator. Åtminstone vill hon ha rätten att välja själv. Hon stämmer sina föräldrarför att få kontroll över sin egen kropp, samtidigt som hon förstår att detta kan leda till Kates död.

Se trailern:

http://rstvideo.com/trailer/my-sisters-keeper

Tror det är väldigt nyttigt att ibland se en film som denna för att uppskatta det man har. Allting kan förändras så otroligt fort och istället för att behöva ångra att man irriterade sig på bagateller (t.ex. att osten ALLTID blir en skidbacke, att mobilladdaren sitter kvar i väggen då telefonen är färdigladdad, eller ovanan att lägga sina kläder överallt) tycker jag man ska ta vara på varandra och försöka glädjas åt allt det positiva livet har att ge.

Carpe Diem

Inga kommentarer: