söndag 24 januari 2010

Fixartagen!

Som jag skrivit tidigare i veckan så skulle vi ägna denna helgen åt min briljanta idé! Nämligen göra om våran garderob till mysigt "sovkyffe", och därmed barnens rum till ett enda stort lekrum!!
Vi började tidigt i lördags morse med sortering, förflyttning, nedmontering och en jäkla massa rundor till både vinden, källaren och tippen! ;)
Guud vad mycket grejer vi kastade, helt absurt när man tänker på det!
Vissa har varken mat eller dryck för dagen, och nya kläder och leksaker är för dem bara att drömma om, medans vi konsumerar som aldrig förr...Sjukt så orättvis världen är! Fick iaf lämnat fyra "ikea-kassar" fulla med kläder till insamling - hoppas det kommer till hjälp för behövande!
Även spjälsäng, hoppgunga mm gick till tippen, antar att det är ett bekräftande på att det inte blir fler barn...eller!? ;)

Zache och Wille var hos mormor och morfar ett par timmar på förmiddagen, så då fick vi iaf undan "det värsta" (allt som fyllt garderoben). Fattar inte var alla grejer kommer ifrån - KAOS!
Efter att vi hämtat hem barnen och även varit en sväng på IKEA, var det bara att greppa borrmaskinen för att få saker och ting på plats. Zacharias hjälpte givetvis till- med öronkåpor, skyddsglasögon och tio nummer förstora arbetshanskar! ;)


Vår egen Byggare Bob (dock utan "utrustning" på denna bild)Tankspridd som jag är så glömde jag givetvis att ta "före-bilder" (f-n!).
Men men, här kommer i alla fall lite foto tagna undertiden vi förändrar:

Äntligen är garderoben tömd - uuh aah!Hyllorna uppe och sängen på plats!
Dessutom även premiärsovd av båda pojkarna som var helt slut efter att ha hjälpt mamma och mimmi att fixa och dona!Nu fattas bara lite färg på väggarna och en massa mysprylar såklart - sen är "sovrummet" så gott som färdigt! ;)

På tal om färg så fick jag ett ryck nu i eftermiddags. Vi höll på och skulle sätta upp ribbstolen som vi fyndade på blocket i fredags, men skruvdragaren bara "hoppade" och gjorde massa fula märken i väggen, så vi bestämde oss för att vänta. Då kom Jessie på att hon sett en spann med blå färg på vinden, så jag "knallade" upp och hämtade den, spacklade igen märkena och började måla...Me like ;)
Det resulterade i en blå "bubbel-vägg" ;)
Väggen klar och även ribbstolen på plats!


Efter övervägande blev dock även den blå!

Fortsättning följer imorgon då bl.a. gungan ska borras upp i taket på barnens rum, och väggarna i sovalkoven målas...puuh! Även i vårt sovrum är det lite fix kvar, hyllor och tavlor som ska upp på väggen mm...och sedan återstår förstås städning!
Tror det är dags att avsluta nu för att orka med resten...Dessutom ska jag och killarna en sväng till antingen öppna förskolan eller skogen, vilket får vädret avgöra!

Godnatt!

1 kommentar:

mikaelan, svägerskan sa...

Gudars skymning så duktiga och händiga ni är! Ribbstolen ser ut som en stege till himlen :D