tisdag 30 mars 2010

Sakta men säkert!

Igår (läs måndags) var jag och Jessie åter på banken för att gå igenom den slutgiltliga kalkylen och reda ut eventuella oklarheter + att vi bokade upp en tid för att upprätta byggnadskreditivet! Äntligen har det "landat" och jag börjar förstå vad som faktiskt är på g - vi ska bygga vårt eget hus!
Nästa måndag slås första spiken i vad som antagligen kommer att bli det största bygget vi genomgår - då ska nämligen tomten köpas!

Varje kväll sitter jag, efter barnen har somnat, och räknar, jämför, och blir inspirerad av olika inredningssajter...Det är verkligen en hel djungel när det kommer till att bestämma sig för hur man ska ha det. Huset kommer ju färdigt efter modell, så just utvändigt (förutom färg och så) kan vi inte påverka så mycket. Däremot har vi valt bort i stort sett all befintligt inredning, dels för att sätta vår egen personliga prägel på huset, men även för att höja värdet, dvs få exlusivare både kök, golv, badrum och vitvaror för mindre pengar! Jättekul och spännande, men samtidigt får man lite panik och beslutsångest när man får ett perspektiv på hur mycket fint det verkligen finns...Vill ju ha det, det, det, det och det! Men men, vi har ju några månader på oss, så med mycket engagemang och en smula jämförande ska vi förhoppningsvis tids nog ha "sållat ut" vad som verkligen faller oss i smak.

Umder sommare kommer det antagligen inte ske så mycket med "bygget", framförallt med tanke på semestrar och dylikt. Däremot framåt hösten, rättare sagt i sept/okt sägs markarbetet och uppförandet av grunden starta, och därefter går det väldigt fort!

Snart, snart, snart!!!

1 kommentar:

Rebecca sa...

Vi bor ju i ett område med bara nybyggen. Det är facinerande att se hur fort dom får upp ett hus. Det går ju att få upp stommen på bara några dagar. Man blir ju avis, vill också bygga nytt eget hus :) Lycka till!