fredag 14 januari 2011

Nyklippt, nyförälskad & nyponbuskar...

Fredag är kommen och snart även förbi - gud vad tiden går!
Började dagen med att göra färdigt mina sista arbeten, efter att pojkarna blivit lämnade på dagis - fick ju bli som det blev, men håller tummarna för att målen uppnås.
Pustade ut och bestämde mig för lite extreme makeover och fick genast hjälp av två klasskamrater. Operation frisyr tog styr!!
Har sedan flera år tillbaka varit beklädd med en så kallad hockeyfrilla,men efter mycket velande och en hel del övertalning, vågade jag äntligen ta steget och *puff* - som bortblåst! Tack tjejer!
För er som inte riktigt har koll på vad hockeyfrilla innebär, följer här nedan en beskrivning:

"Hockeyfrilla är en frisyr som kännetecknas av kortare hår i luggen och på sidorna, och längre hår i nacken.
Under sent 1970-tal och särskilt under 1980-talet var hockeyfrillan en relativt vanlig mansfrisyr. Frisyren föll dock i onåd under 1990-talet och i populärkulturen används den sedan dess flitigt för att markera att en person saknar modemedvetenhet, har svårt att hänga med sin tid eller är allmänt socialt inkompetent. De lyckliga kompisarna lanserade sången Ishockeyfrisyr.
I början av 2000-talet återuppstod en förkortad och stajlad variant av hockeyfrillan som modefrisyr."

Efter färgning och klippning styrdes stegen mot Svedala city, på jakt efter något att uppvakta min kära mamma med. Idag är det nämligen 50 år sedan denna godhjärtade människa kom till världen, och det måste ju firas! Traskade funderandes runt på gågatan i hopp om att komma på vad som skulle glädja henne, och till slut bestämde jag mig för att Guldsmedjan var den rätta butiken. Väl inne möttes jag av en hel uppsjö med tänkbara gåvor, men fastnade ganska snabbt vid Thomas Sabos monter - enkelt, stilrent och framförallt, varierande. Fick bli en halvlång silverkedja med hållare och två berlocker - ett Z:a och ett W, så nu kan mormor enligt önskan bära med sig sina trollungar vart hon än går.
Enligt förväntan passade smycket som en smäck - mamma blev jätteglad!

Det bjöds på kallskuret och potatissallad, och hela tiden dök det upp nya vänner och bekanta - huset fullt, trevligt! Efter kaffe och tårta och en massa flabbande med folket, tacka vi för oss och åkte hemåt. Jessie ska ju som vanligt jobba imorgon, så hon behöver sina timmar - fantastiska människa!

Idag har det varit en alldeles underbart härlig dag, full av pirr i magen och glädje över att just Hon är min. Tänk vilket privilegie att hon valde just mig, att det blev vi som blev föräldrar till världens underbaraste prinsar och att det blir vi som följs åt genom nöd och lust.

Passade även på att drömma mig bort en stund idag...
Spelade Winnerbäck på högsta volym och drömde och dåtid, nutid och även framtid...-drömmen om sommaren! Det är något speciellt med just Winnerbäck...Även om många av hans låtar handlar om hösten och mörkret, så relaterar jag alltid hans musik till sommaren - och speciellt första sommaren med Jessica!
Denna underbara återkommande årstid har en sån otrolig inverkan på livet. Plötsligt blir allting mindre jobbigt och om inte förr så då, just då, när gräset är grönt och solen solig, DÅ fångar man dagen!
Längtar efter att få tända grillen för första gången i VÅR trädgård, att få snickra på vårt trädäck och så vårt gräs...plantera våra tujor och sätta staket - åååhhh vad jag längtar!!

..."åh, nyponbuskar, nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar, ser jag när jag blundar och nånstans där så blev jag den jag är nu..." Söndermarken

2 kommentarer:

Unknown sa...

Låter som en helmysig Fredag. Fin du blev i håret. Ha en trevlig kväll och krama mina gudbarn från mig. ja och min syster med så klart, hur gick det med kvällsjänsten+ Hoppas vi kan träffas snart, det var ju ett tag sedan. Kram Linda.

Emelie sa...

Tack Linda - familjen kramar tillbaka...;)
Jodå - hon fick tjänsten!!!!! Så jäkla kul och skönt!!
Kram