Då vädret inte tillåter en att vara ute och leka (om man vill undvika frost i både ansikte och på tårna) passar det perfekt att baka! Så igår när snöstormen drog fram och snön yrde vit där ute, passade vi på att ta fram assistenten och låta mjölet yra fritt i köket (oundvikligt när man har hjälp av "bagare Zache")
Efter att ha surfat runt på recept.nu en stund hittade jag detta ljuvliga recept!
Kladdkaksmuffins
Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kavlitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Superenkelt och smaskigt!
Resultatet!
Som vanligt tog Zacharias hand om disken - väluppfostrade, duktiga kille! ;)
2 kommentarer:
Ja de ser väldigt goooda ut! Kanske man får smaka...?
Zacharias är en redig påg, det håller jag med om! Men du - vad är det för recept och till hur många???
22 ägg, 22 dl strösocker och sist men inte minst 100100 g mörk choklad???!!! Har du bakat till hela Svedala??
Hahaha, du är så vitsig du Lisbeth! ;)
Givetvis måste något gått snett....Tack för uppmärksammandet! ;)
Skicka en kommentar