måndag 18 januari 2010

Uuh Aah!

Inte utan att man är lite trött...
Precis hemkommen från löpning och gympass i Torup - så j-kla skönt, men tufft efter helgen "syndande"! Blev ju både lördagsgodis och lyxig söndagsmiddag. Men men, måndag igen och åter allvar med både träning och mat - beach 2010 I´m on my way! (-2.5 kg på två veckor minsann)

Har även varit flitig och fixat här hemma hela förmiddagen...Dammat, torkat alla lister + köksluckor/lådor, vikt tvätt, sorterat tvätt och tvättat tvätt...dessutom (att inte förglömma) mitt dagliga göra - dammsugit 2 ggr ;)
Sen var det bara att klä på barnen och begé sig ner till affären för att handla - Diana bjöd nämligen in sig själv med familj på middag - trevligt ;)! Det blev våran stående favorit - köttfärspaj! Enkelt att tillaga och omtyckt av alla (nästan iaf).
Här kommer ett ungefärligt recept.

Emelie´s fantastiskt festliga paj!:

Paj deg:

150 g smör (tänk på att ta fram smöret en bra stund innan så det hinner bli mjukt)
4.5 dl vetemjöl
3 msk vatten

Köttfärs:

1 stor gul lök
1 paprika
2 nävar champinjoner
1 hel vitlök
ca 1.5 kg bland/nötfärs
2-3 matskedar ketchup
5 dl lättcremefraiche
2 msk sweet chilisauce
1 köttbuljong
salt, peppar, paprikapulver, colorit soja

Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka löken och paprikan och dela svampen i lagom stora bitar. Fräs alltihopa och pressa i vitlöken mot slutet. Lägg åt sida och bryn köttet. Blanda i grönsakerna igen och låt steka tillsammans en stund. Tillsätt sedan creme fraichen, ketchupen och chilisaucen och låt det koka upp. Lägg i köttbuljongen och krydda rikligt, färgsätt även med coloritsoja efter eget tycke. Smaka av! Medan köttfäsen står och puttrar på svag värme delar du smöret i små bitar och blandar det med mjölet och vattnet. Knåda med händerna tills du får en jämn fin deg. Trygg ut 3/4 av den färdiga pajdegen i en form och häll i köttfärsen. Kavla ut resterande deg och skär i lagom tjocka remsor (ca 1 cm) Lägg remsorna över pajen så att det bildar ett rutmönster och sätt sedan in formen i ugnen. Grädda ca 20-25 minuter (tills pajdegen fått färg). Servera med en god sallad!

Smaklig spis!





Fick förresten även reda på idag att Diana är gravid igen - William ska få ett syskon! Så himla kul och jag är så glad för deras skull, och samtidigt som jag blir lite avis (det är ju så mysigt att vara gravid) så måste jag ändå erkänna att det är himla skönt nu när Wille blivit lite större! Även om "bebistiden" är väldigt mysig så blir det roligare och roligare för varje dag som går! Ser framför mig hur vi alla busar tillsammans till sommaren! Jag är så himla nöjd och glad för min familj - varken mer eller mindre! Vi är alldeles lagom ;)

Inga kommentarer: